منظور از اهمال کاری یا همان تنبلی این است که کاری را که باید انجام دهیم را به آینده موکول کنیم. یا به عبارت دیگر به تعویق انداختن یا سهل انگاری کردن در انجام کارها، این رفتار بهعنوان یک عادت نامطلوب شناخته شده است. این رفتار ناهنجار از یک فرد به افراد دیگر و بهتدریج به جامعه سرایت میکند. در تنبلی اجتماعی، فرد تمایل کمتری به تلاش در کار گروهی دارد.
دلایل اهمال کاری در حسابداران
باید در این بخش از مقاله مبارزه با اهمال کاری بگوییم علت اصلی این رفتار احساس بی انگیزگی کارکنان است. اهمال کاری فردی دلایل بسیار زیادی دارد که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم:
دلایل فردی اهمال کاری
اگر می خواهید به مبارزه با اهمال کاری بروید باید بدانید دلیل اهمال کاری چیست؟ دلیل مهم بروز این رفتار عبارتند از:
کمبود اعتماد به نفس و خود کم بینی
احساس بی انگیزگی
ترس از قضاوت
کمال طلبی
احساس لذت جویی کوتاه مدت
قاطع نبودن
ریسک نکردن
راحت طلبی و داشتن خانواده تنبلپرور
توقع بیش از حد از خود داشتن
دلایل اجتماعی و بیرونی اهمال کاری
علاوه بر دلایل فردی اهمال کاری باید در این قسمت از مقاله مبارزه با اهمال کاری بگوییم این رفتار نامطلوب یک سری دلایل اجتماعی نیز دارد. که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
تکراری بودن وظایف
عدم وجود پاداش بر اساس تلاش افراد
نارضایتی از شرایط کاری
عدم شایسته سالاری
تحمیل وظایف بیشتر از توانایی آنها
سبک زندگی مدرن
تنبلی ذهنی
عدم ارزش گذاری به به ابتکار و خلاقیت کارکنان توسط مدیر
عدم توجه به فعالیت مولد و کارآفرین
ضعف در قوانین
نگرش منفی
عدم نظارت بر عملکرد افراد
آثار و عواقب اهمال کاری برای کسب و کارها
می خواهید بدانید چرا باید به مبارزه با اهمال کاری بروید؟ باید بگوییم به تعویق انداختن کارها علاوه بر اینکه سبب ازبین رفتن بازدهی کار میشود، بلکه سبب پشیمانی، تأسف و کاهش اعتماد بهنفس در افراد خواهد شد. این شیوه رفتاری نامطلوب، راحتترین راه برای فرار از مشکلات و مسئولیتها است؛ اما عاقبتی بسیار سختی را در پی خواهد داشت؛ چون زندگی با این رویه فشار کاری بیشتری را بهدنبال خواهد داشت و گاهی انجام کار و جبران خسارتهای ناشی از انباشته شدن و نیمه کاره رها کردن کارها غیر ممکن می شود. اهمال کاری یکی از بزرگترین موانع ترقی در کسب و کارها است که سبب جلوگیری پویایی و سرزندگی و پیشرفت است.
اهمال کاری چیست؟
اهمال کاری یعنی یه تعویق و تاخیر انداختن کارها که معمولا در کسب و کارها نتایج موفقیت آمیزی نیز در پی نخواهند داشت.
دلایل اهمال کاری چیست؟
اهمال کاری دلایل زیادی دارد. مهمترین این دلایل: کمالگرایی، کمبود اعتماد به نفس، روزمرگی و بی انگیزگی، سبک زندگی نادرست، تکراری بودن و غیره.
راهکارهای مبارزه با اهمال کاری چیست؟
برای مبارزه با اهمال کاری راهکارهای بسیار زیادی وجو دارند که بهترتیب و با توجه به شرایط فرد خاطی میتوان از آنها استفاده کرد: تشویق کردن، تذکر خصوصی دادن، تنبیه و تعیین جریمه، ایجاد انگیزه، ارائه آموزش، اخراج و غیره